آشنایی با ترانسمیتر دما ( تمپرچر ترانسمیتر )

ترانسمیتر دما یا تمپرچر سنسور که از آن تحت عنوان تمپرچر ترانسمیتر نیز یاد می شود، یکی از کاربردی ترین ابزارهایی است که در صنایع مختلف به کار گرفته می شود. کلمه ترانسمیتر از ترکیب دو واژه transfer و meter تشکیل شده است. ترکیب حاصل به تجهیزی اشاره دارد که قادر به اندازه گیری یک کمیت فیزیکی بوده و سپس آن را به مکانی دورتر مانند یک اتاق کنترل منتقل می کند.

گفتنی است که انتقال صورت گرفته به دو شکل نیوماتیکی و یا الکترونیکی قابل انجام می باشد. فارغ از نوع انتقال مورد نظر، کلیه سیگنال های ارسالی در این زمینه از نوع استاندارد بوده و تجهیزات قرار گرفته در لوپ کنترل قابلیت درک و فهم آن ها را دارند.

اهمیت فوق العاده چشمگیر دما در انجام پذیر بودن بسیاری از فرآیندهای صنعتی به کار گرفته شده در زمینه ها و صنایع گوناگون موجب شده است که استفاده از ترانسمیتر دما و سنسور دما بسیار رواج یافته و به یکی از اجزای جدایی ناپذیر این حوزه ها تبدیل گردد.

ابزارهای مذکور قادرند دما را به شکل های گوناگونی اندازه گیری نموده و نتایج حاصل را به شکل داده های قابل محاسبه به منظور استفاده در اختیار اپراتورهای موجود قرار دهند. جالب است بدانید که افزایش یا کاهش دما نقش بسیار قابل توجهی در سیستم های گوناگون ایفا می کند. از همین رو کنترل آن یکی از مباحث بسیار مهمی است که امروزه مورد توجه همگان قرار گرفته است.

به عنوان مثال یک مخزن حساس به دما را در نظر بگیرید. افزایش بیش از اندازه دمای مخزن می تواند منجر به انفجار آن شده و خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. این در حالی است که با کنترل دمای مخزن مذکور به سادگی می توان از بروز این اتفاقات جلوگیری نمود.

لازم به ذکر است که ترانسدیوسر دما شباهت بسیار زیادی به حسگر دما دارد. همین امر موجب شده است که بسیاری از افراد این دو را یکی دانسته و یا آن ها را با یکدیگر اشتباه بگیرند. بنابراین بر آن شدیم تا به معرفی کامل ترانسمیتر دما پرداخته و کلیه اطلاعات مربوط به آن را به طور کامل بیان کنیم.

آشنایی با ترانسمیتر دما ( تمپرچر ترانسمیتر )
آشنایی با ترانسمیتر دما ( تمپرچر ترانسمیتر )
آشنایی با ترانسمیتر دما ( تمپرچر ترانسمیتر )

معرفی ترانسمیتر دما و انواع آن

ترانسمیتر دما یا به عبارت دیگر temperature transmitter یکی از پر کاربردترین تجهیزات ابزار دقیق الکترونیکی به شمار می رود که وظیفه تشخیص و اندازه گیری دما و در نهایت ارسال نتایج اندازه گیری به یک اتاق کنترل را بر عهده دارد.

ابزار مذکور متشکل از چند قطعه کوچک تر می باشد که سنسور دما یکی از مهم ترین آن ها است. سنسور دما در خارجی ترین قسمت ترانسمیتر دما به گونه ای تعبیه شده است که با هوای آزاد اطراف ترانسمیتر و یا محیط مورد نظر کاملا در ارتباط است. همین امر باعث شده است که کوچک ترین تغییری در دمای محیط، تغییر دمای حسگر موجود در ساختار ترانسمیتر دما را به دنبال داشته باشد.

ترانسمیتر به منظور اندازه گیری دما و تبدیل داده ها از دو روش ترموکوپل و سیستم RTD استفاده می کند. اساس کار به این صورت است که سنسور دما بلافاصله تغییرات صورت گرفته در دما را تشخیص داده و نتایج حاصل از این تغییر را به ترموکوپل یا RTD منتقل می نماید. این کار باعث تغییر مقاومت درونی ترموکوپل و RTD و در نهایت ایجاد جریان الکتریسیته می شود.

یکی دیگر از بخش های تعبیه شده در ساختار تمپرچر سنسور مبدلی است که وظیفه تبدیل داده های جریان به داده های دیجیتالی نمایش دهنده دما را بر عهده دارد.

معرفی ترانسمیتر دما و انواع آن
معرفی ترانسمیتر دما و انواع آن
معرفی ترانسمیتر دما و انواع آن

انواع ترانسمیتر دما

لازم به ذکر است که ترانسمیترها در انواع گوناگونی طراحی شده و به منظور استفاده به بازار عرضه می گردند. گروهی از ترانسمیترها بی سیم و گروهی دیگر دارای سیم هستند. نوع سیم دار این ابزارها خود به دو دسته تک سیم و دو سیم تقسیم بندی می شود.

گفتنی است که ترانسمیترها را بر اساس روش های اندازه گیری و نحوه استفاده از آن نیز می توان به انواعی دسته بندی نمود. اما به طور کلی ترانسمیتر دما هدمونت و ترانسمیتر دما فیلد مونت دو ترانسمیتر مهم و کاربردی در این زمینه می باشند که به بررسی مختصر آن ها می پردازیم.

انواع ترانسمیتر دما
انواع ترانسمیتر دما
انواع ترانسمیتر دما

ترانسمیتر هدمونت

این دسته از ترانسمیترها در محفظه بالا یا همان کله گی سنسور تعبیه شده و اصلی ترین دلیل نام گذاری آن ها نیز همین موضوع می باشد. قرارگیری این دسته از ترانسمیترها تعیین کننده روش اندازه گیری و همچنین نصب آن ها در سیستم های گوناگون است.

روش اندازه گیری ترانسمیترهای مذکور در مقایسه با سایر ترانسمیترها بسیار ساده تر بوده و قراردهی آن ها در سیستم های گوناگون نیز دردسر کمتری دارد.

ترانسمیتر فیلد مونت

این دسته از ترانسمیترها متشکل از اجزای مختلفی شامل یک قسمت خارجی با یک نشانگر چند گزینه ای و یک محفظه ساخته شده از آلومینیوم ریخته گری و یا فولاد ضد زنگ می باشند. این سیستم به گونه ای طراحی شده است که قابلیت محافظت از مولفه های حساس الکترونیکی در برابر شرایط مختلفی نظیر رطوبت، شرایط محیطی، خورندگی و… را دارا می باشد.

ترانسمیتر فیلد مونت ها به شکل یک پک کامل و متمایز در سیستم نصب می گردند. طراحی این دسته از ابزار دقیق ها بر اساس اندازه گیری میدان صورت می پذیرد.

به عنوان وجه شباهت ترانسمیترهای فوق الذکر می توان گفت که هر دوی این تمپرچر ترانسمیترها متصل به فناوری معمولی دو سیم بوده و به منظور منبع تغذیه و خروجی سیگنال اتصالات سیم یکسانی را به کار می گیرند.

ترانسمیتر فیلد مونت
ترانسمیتر فیلد مونت
ترانسمیتر فیلد مونت

انواع تمپرچر ترانسمیتر بر اساس تامین جریان

امکان به کارگیری ترانسمیترها در موقعیت های گوناگون منجر به وقوع شرایط مختلفی شده است. از همین رو تولید کنندگان تمام تلاششان را به کار گرفته اند تا مدل های متنوعی از این دسته ابزارها را از نظر منبع تامین جریان ساخته و ارائه نمایند. همین امر باعث پیدایش یک دسته بندی جدید در این زمینه شده است.

انواع تمپرچر ترانسمیتر بر اساس تامین جریان
انواع تمپرچر ترانسمیتر بر اساس تامین جریان
انواع تمپرچر ترانسمیتر بر اساس تامین جریان

ترانسمیتر پسیو

این دسته از ترانسمیترها را تحت عنوان ترانسمیتر دما غیر فعال نیز می شناسند. کاربرد وسیع این ترانسمیترها آن ها را به یکی از کاربردی ترین ابزارهای موجود در این زمینه تبدیل کرده است. جالب است بدانید که ترانسمیترهای پسیو منبع تغذیه جداگانه ندارند. حال شاید از خودتان بپرسید که این نوع تمپرچرها بدون وجود منبع تغذیه چگونه عمل می کنند؟

جالب و در عین حال لازم است بدانید که ترانسمیترهای پسیو خطوط جریان خروجی دستگاه جانبی را مورد استفاده قرار داده و به ارسال نتایج اندازه گیری شده به خطوط خروجی به شکل جریان های استاندارد می پردازد. همین امر موجب شده است که تمپرچرهای پسیو نیازی به وجود سیم کشی های اضافی به منظور تامین جریان نداشته باشند. این دسته از تمپرچزها بهترین و مناسب ترین گزینه برای زمانی هستند که امکان تامین منبع جریان مستقل برای دستگاه میسر نباشد.

ترانسدیوسر دما اکتیو

نمایش عملکرد درست این دسته از ترانسمیترها بر خلاف ترانسمیترهای پسیو در گرو وجود منبع تغذیه مستقل می باشد. همین امر موجب شده است که وجود سیم کشی های فراوان به یک اصل مهم در این دسته از تمپرچر ترانسمیترها تبدیل گردد. این موضوع که سیم کشی های مورد استفاده به صورت تک سیم و یا دو سیم باشد، تابع شرایط سیستم و چگونگی استفاده از آن می باشد.

سیم کشی های مورد استفاده از هر نوعی که باشند، تاثیری بر جریان خروجی نداشته و این جریان در نهایت استاندارد بوده و در بازه 4 میلی آمپر تا 20 میلی آمپر قرار می گیرد. به عبارت دیگر بیشترین جریان خروجی در این دسته از ابزارها با عدد 20 میلی آمپر و کمترین مقدار آن با عدد 4 میلی آمپر نمایش داده می شود. بنابراین در صورتی که امکان استفاده از منبع تغذیه جداگانه وجود داشته باشد، استفاده از تمپرچرهای اکتیو اولویت دارد.

تا بدین جا متوجه شدیم که ترانسمیتر ابزار دقیقی است که ضمن تشخیص و اندازه گیری دما، نتایج حاصل را با استفاده از سیستم های گوناگون به اتاقی تحت عنوان اتاق کنترل می فرستد. حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که ترانسمیتر دما چگونه عمل می کند؟ در ادامه به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت.

ترانسمیتر اکتیو
ترانسمیتر اکتیو
ترانسمیتر اکتیو

انتخاب و خرید انواع ترانسمیتر دما Endress

جهت خرید انواع ترانسمیتر دما Endress با ما تماس بگیرید

چگونگی عملکرد تمپرچر سنسور

در حالت کلی می توان گفت که یک ترانسمیتر دما پس از تامین جریان مورد نیاز خود از یک منبع DC به انتقال سیگنال واقعی به عنوان تغییر در منبع تغذیه می پردازد. لازم به ذکر است که ترانسمیتر این کار را متناسب با ورودی سنسور دما انجام می دهد.

گفتنی است که در ساختار ترانسمیترها یک ورودی ترموکوپل تعبیه شده است. این ترموکوپل دارای قابلیت نمایش دما در دو حالت 4 میلی آمپر و 20 میلی آمپر می باشد. در صورتی که دمای اندازه گیری شده فرآیند پایین باشد، ترموکوپل عدد 4 میلی آمپر را نشان داده و در صورت بالا بودن این دما ترموکوپل عدد 20 میلی آمپر را به نمایش می گذارد. در حالت کلی می توان گفت که 4 و 20 میلی آمپر به ترتیب پایین ترین و بالاترین دمای حرارت سنجی ترموکوپل هستند.

شرایط فوق الذکر دست به دست هم داده و زمینه ای را فراهم می سازند که مدار ایجاد شده و سیگنال های داخلی موجود در آن به طور کامل به دمای نشان داده به عنوان جریان خروجی وابسته گردند.

برای درک بهتر عملکرد تمپرچر سنسور به مثال زیر توجه نمایید:

تصور کنید که ابزار دقیق کاربردی و پر اهمیت تمپرچر ترانسمیتر را در یک سیستم نصب نموده اند. در صورتی که دمای محیط افزایش یافته و یا کاهش پیدا کند، تغییرات دما موجب بروز تغییر در مقاومت درونی ترموکوپل یا RTD شده و بدین ترتیب شدت جریان خروجی نیز در بازه 4 میلی آمپر تا 20 میلی آمپر تغییر می یابد. جالب است بدانید که تغییرات مذکور باعث پدید آمدن یک مدار درونی می گردد.

مدار درونی فوق الذکر در نهایت به داده های دمایی تبدیل شده و در گام بعدی راهی اتاق کنترل می شود. گفتنی است که بعضی از مدل های ترانسمیتر اخیرا به نمایشگری جهت نمایش داده ها تجهیز شده اند. با این کار نتایج اندازه گیری  در همان لحظه و همان مکان به تکنسین دستگاه مربوطه ارجاع داده می شوند.

چگونگی عملکرد ترانسمیتر دما
چگونگی عملکرد ترانسمیتر دما
چگونگی عملکرد ترانسمیتر دما

نکات مهم در خرید ترانسمیتر دما

همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، این دسته از ابزارها از قسمت های گوناگونی تشکیل شده و بر همین اساس نیز به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. جالب و در عین حال لازم است بدانید که برخی از ترانسمیترهای موجود در بازار تنها در محدوده دمایی خاصی قابل استفاده هستند. برخی دیگر به منظور استفاده و نمایش عملکرد صحیح نیازمند تامین شرایطی خاص و متفاوت بوده و طراحی بدنه گروهی دیگر به گونه ای است که به راحتی می توان آن ها را در محیط های خورنده و یا عادی مورد استفاده قرار داد. بدون این که نگران خراب شدن و آسیب دیدن آن ها بود.

تمام این عوامل دست به دست هم داده اند تا خرید ترانسمیتر دما به یک خرید مهم و در عین حال نکته دار تبدیل شود. از همین رو ضروری دانستیم که مهم ترین مولفه های تاثیرگذار بر خرید ترانسمیتر دما را معرفی نموده و بدین ترتیب گامی مهم در موفقیت خریدهای شما برداریم.

در هنگام خرید ترانسمیتر دما نخست به این نکته توجه کنید که دستگاه مورد نظر را برای استفاده در چه شرایطی نیاز داشته و بنابر آن شرایط جنس بدنه آن باید چگونه باشد تا مدت زمان بیشتری دوام آورده و حداکثر کارایی را از خود به نمایش بگذارد.

حتما به تناسب حسگرهای ترانسمیتر در بازه های دمایی گوناگون توجه ویژه نمایید. بنابراین ابتدا محدوده اندازه گیری مورد نظر خود را مشخص نموده و پس از آن به انتخاب تمپرچر مناسب بپردازید.

توجه به این نکته که نتایج اندازه گیری شده توسط دستگاه به اتاق کنترل ارسال می گردند و یا بلافاصله به طور مستقیم در نمایشگر نمایش داده می شوند، از اهمیت زیادی در حین خرید برخوردار است. نکته مهم دیگری که نباید از اهمیت آن در زمان خرید ترانسمیتر دما غافل شوید، دمای عملیاتی به منظور استفاده از دستگاه مورد نظر و نیز شرایط کاری شما می باشد. شما این دستگاه را برای استفاده در شرایط کاری خود انتخاب می کنید، بنابراین باید از کارایی آن در شرایط مورد نظر اطمینان حاصل نمایید.

سعی کنید در هنگام خرید ترانسمیتر دما نحوه نصب آن را نیز مد نظر داشته باشید و از خود بپرسید که مدل مناسب سیستم شما کدام یک از مدل های موجود می باشد. برند مورد نظر شما چیست و قیمت آن در چه حدی است؟ آیا قیمت دستگاه مذکور با بودجه شما همخوانی دارد و یا باید در برند مد نظر خود تجدید نظر کنید؟

پاسخ گویی به سوالات فوق می تواند تا حدود زیادی ابهامات شکل گرفته در ذهنتان را رفع نموده و شما را در خرید یک تمپرچر سنسور مناسب یاری کند.

همان گونه که اشاره کردیم، یکی از مهم ترین نکاتی که در هنگام خرید تمپرچر ترانسمیتر باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد، قیمت این دستگاه می باشد. لازم به ذکر است که هر یک از برندهای فعال در زمینه تولید ترانسمیترهای دما فعالیت خود را به ساخت یک مدل از این دستگاه محدود نکرده و مدل های گوناگونی از آن را طراحی نموده و به منظور استفاده مشتریان به بازار عرضه می کنند.

وجود محصولات و مدل های گوناگون در این زمینه شرایطی را فراهم ساخته است که اعلام یک قیمت قطعی برای ترانسدیوسر دما امکان پذیر نباشد. این در حالی است که محبوبیت برخی برندها باعث شده است که بسیاری از مشتریان به خرید از آن ها روی آورده و همین موضوع زمینه ساز افزایش قیمت محصولات تولیدی آن ها گردد. یکی دیگر از شرایط اثرگذار بر قیمت تمپرچر سنسور نوسانات لحظه ای بازار ارز می باشد که بدون شک تاثیر فراوانی بر تغییر قیمت این دستگاه ها خواهد داشت.

نکات مهم در خرید ترانسمیتر دما
نکات مهم در خرید ترانسمیتر دما
نکات مهم در خرید ترانسمیتر دما

کاربردهای ترانسدیوسر دما

همان گونه که تا بدین جا گفتیم، وظیفه اصلی ترانسمیترها اندازه گیری دما و ارسال نتایج حاصل از اندازه گیری به اتاق کنترل می باشد. اما تغییرات صورت گرفته در ساختار آن ها و نیز ویژگی های هر یک از مدل های مختلف آن موجب شده است که امروزه این دسته از دستگاه ها را به طور قابل توجهی در حوزه های گوناگون صنعتی و پالایشگاهی مورد استفاده گسترده قرار دهند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که ترانسمیترها را همچنین در کوره های صنعتی و غیر صنعتی موجود در کارخانه های ذوب آهن نیز مورد استفاده قرار می دهند تا بدین ترتیب دما را اندازه گرفته و نتایج به دست آمده را به اتاق کنترل ارسال کنند. قابلیت اندازه گیری و کنترل دما در دیگ های بخار و بویلرها یکی دیگر از مهم ترین کاربردهای ترانسمیتر دما می باشد.

ترانسمیترهای مذکور را همچنین می توان در مخازن تحت فشار و سیستم های لوله کشی مورد استفاده در فرآیندهای صنعتی و پالایشگاهی نیز به کار گرفت. این سیستم ها زمینه ای را فراهم می سازند که بتوان دما را در موتورهای صنعتی اندازه گیری نموده و کنترل کرد.

لازم به ذکر است که کلیه موارد فوق الذکر کلی بوده و در صورت اعمال تغییر در ترانسمیترها می توان آن ها را به صورت بسیار جزئی در قسمت های مختلف به کار گرفت. برای مثال می توان با تغییر در اندازه یا سیستم انتقال جریان موجب ایجاد تغییراتی چشمگیر در مدل های مختلف شده و بدین ترتیب آن ها را به مدل هایی جدید و ایده آل برای استفاده در کاربردهای متنوع تبدیل نمود.

اگر چه تا بدین جای مطلب بارها بیان کردیم که تمپرچر سنسور ابزار دقیقی به منظور اندازه گیری دما و انتقال نتایج حاصل از اندازه گیری می باشد، اما در رابطه با نوع اندازه گیری و انتقال گفته شده صحبتی نکردیم.

جالب و در عین حال لازم است بدانید که تنوع بالایی در روش های مورد استفاده به منظور اندازه گیری دما با استفاده از ترانسمیتر و انتقال نتایج حاصل از آن وجود دارد. حتی تنوع در شیوه تامین جریان مورد نیاز به منظور شروع عملکرد دستگاه زمینه ای را فراهم ساخته است که دسته بندی های مختلفی در این حوزه پدید آید. بنابراین لازم است شرایط کاری مورد نظر را به طور دقیق بررسی نموده و سپس نسبت به خرید دستگاه مناسب اقدام نمایید.

نیروگاه های حرارتی، صنایع غذایی و کنترل کیفی، خودروسازی، کارخانه جات صنعتی، کشتی سازی، ساخت ترانسمیتر دما، نصب ترانسدیوسر دما، سیم بندی ترانسمیتر دما، ترانسمیتر دما و رطوبت، تمپرچر سنسور نوری و… از دیگر صنایعی هستند که تمپرچر ترانسمیترها را مورد استفاده قرار می دهند.

کاربردهای ترانسمیتر دما
کاربردهای ترانسمیتر دما
کاربردهای ترانسمیتر دما

دلایل استفاده از تمپرچر سنسور

آیا تا به حال با خود اندیشیده اید که چرا ترانسمیترهای دمایی را در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می دهند؟

یکی از مهم ترین کارهایی که درطی یک فرآیند باید صورت بپذیرد، کنترل از راه دور دمای آن می باشد. ترموکوپل ها و RTD ها از جمله مهم ترین دستگاه های سنجش دمایی رایجی هستند که تنها قادر به تولید سیگنال هایی کوچک می باشند. در صورت اتصال سنسورهای مذکور به یک ترانسمیتر دو سیم این سیگنال های کوچک تقویت شده و به سیگنال هایی مناسب تبدیل می گردند.

تقویت سیگنال های مذکور می تواند آن ها را به سطحی از تناسب برساند که امکان انتقال آن ها از طریق سیم مسی معمولی مهیا باشد. این سیگنال ها را غالبا به منظور تحریک سایر تجهیزات نظیر مترها، دیتالاگرها، دستگاه های ثبت داده، کنترلرها و کامپیوترها مورد استفاده قرار می دهند.

دلایل استفاده از ترانسمیتر دما
دلایل استفاده از ترانسمیتر دما
دلایل استفاده از ترانسمیتر دما

انتخاب و خرید تمپرچر سنسور یوکوگاوا

جهت خرید انواع تمپرچر سنسور یوکوگاوا با ما تماس بگیرید

مزایای ترانسمیتر دما

ترانسمیترها در مقایسه با سایر روش های رایج در زمینه اندازه گیری دما دارای مزایای فراوانی هستند. یکی از مهم ترین مزایای اندازه گیری دما با استفاده از ترانسمیتر دما عدم نیاز به برق AC به منظور عملکرد صحیح یک ترانسمیتر دو سیم در مکانی دور می باشد.

همان گونه که پیش تر اشاره کردیم، برق رسانی به تمپرچر ترانسمیترها با استفاده از یک سیگنال جریان خروجی با سطح پایین 4 میلی آمپر تا 20 میلی آمپر صورت می پذیرد. بنابراین نیازی به فراهم سازی هیچ نیروی اضافه ای در مکان دور نیست. البته به منظور انجام این مراحل وجود سیگنال 24 ولت برق DC که اکثر کارخانه های دارای ابزار دقیق های گوناگون به منظور انجام عملیات استاندارد از آن بهره مند هستند، لازم می باشد.

جالب است بدانید که وجود نویز الکتریکی و تخریب سیگنال هیچ گونه مشکلی برای کاربران ترانسمیتر دما دو سیم پدید نمی آورد. چرا که ظهور هر گونه نویز در جریان خروجی به وسیله حالت رد معمول ابزار دقیق مورد نظر حذف شده و هیچ تاثیر مخربی در نتیجه اعمال نمی کند.

 به کارگیری ترانسمیترها زمینه ای را فراهم می سازد که هزینه های ناشی از سیم کشی تا حد قابل قبولی کاهش پیدا کند. سیگنال های ولتاژ پایینی که توسط ترموکوپل ها تولید می شوند، به منظور ارسال از هر فاصله ای نیازمند به کارگیری کابل های محافظ هستند. جالب و در عین حال لازم است بدانید که سیگنال های منتقل شده فاقد کابل محافظ در کنار نویزهای الکتریکی محیطی ساطع شده از رله های الکتریکی قوسی، موتورها و خطوط برق می توانند زمینه افزایش خرابی را تشدید نمایند.

غالبا هنگامی که می خواهند کلیه تجهیزات مربوط در یک تمپرچر سنسور را به یکدیگر متصل نمایند، از سیم های مسی معمولی استفاده می کنند. گفتنی است که سیگنال های خروجی جریان موجود در بازه 4 تا 20 میلی آمپر ایمنی بسیار قابل توجهی در برابر نویزهای الکتریکی موجود در محیط دارند. این دسته از سیگنال ها به هیچ وجه با انتقال از فاصله های دور خراب نشده و از بین نمی روند.

گاهی اضافه کردن یک ترانسمیتر دما به سیستم می تواند زمینه ای را فراهم سازد که نیازی به استفاده از سیم های گران قیمت و محافظ های فراوان نبوده و بدین ترتیب در زمان نیز صرفه جویی شود.

از دیگر مزایای مهم ترانسمیترها می توان به قابلیت نمایش و کنترل محلی، جداسازی، تقویت، فیلتر، نویز، خطی سازی، تبدیل سیگنال ورودی از سنسور، کار کردن سیگنال خروجی با بسیاری از دستگاه های استاندارد، عدم نیاز به سیم های گران قیمت و… اشاره نمود.

مزایای ترانسمیتر دما
مزایای ترانسمیتر دما
مزایای ترانسمیتر دما

مشخصات ترانسمیتر دما

به منظور به حداقل رساندن اثر نویزهای گوناگون و تداخل سیگنال های حساس به خروجی های سنسور سطح پایین امکان نصب از راه دور تمپرچر ترانسمیتر نزدیک سنسور را از طریق دو سیم فراهم می سازند. ترانسمیتر یک محوطه فلزی ناهموار که وظیفه حفاظت از محیط زیست و اتصالات ورودی و خروجی ترمینال را بر عهده دارد، در اختیار قرار می دهد. شایان ذکر است که محوطه مذکور سطح یا مسیر رله ای استاندارد می باشد.

اگر چه امروزه ترانسمیترهای مختلفی وجود دارند که امکان خطی شدن آن ها با استفاده از دمای واقعی میسر است، اما اغلب تمپرچر ترانسمیترها با استفاده از سیگنال ولتاژ تولید شده از جانب ترموکوپل ها  یا RTD ها خطی می گردند.

همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، ترانسمیتر دما وظیفه تبدیل سیگنال ترموکوپل و یا RTD به سیگنال خروجی جریان در بازه 4 میلی آمپر تا 20 میلی آمپر را بر عهده دارد. برخی مدل های ترانسمیتر این دسته از خروجی ها را به یک خروجی خاص تبدیل می سازند.

ترانسمیترها در دو نوع مختلف در دسترس می باشند. دسته اول ترانسمیترهایی هستند که در هر مدل برای چندین نوع ترموکوپل انتخابگر دیپ سوئیچ قرار می دهند و دسته دوم امکان انتخاب ترموکوپل و RTD در یک مدل واحد را فراهم می سازند.

گفتنی است که ترانسمیترهای RTD و یا ترموکوپل در مدل های ایزوله کننده یا غیر ایزوله کننده قابل دسترسی می باشند. این ابزارها همچنین تنظیمات مختلف خروجی گوناگونی را دارا هستند.

انتخاب و خرید ترانسمیتر دما روزمونت

جهت خرید انواع ترانسمیتر دما روزمونت با ما تماس بگیرید

مشخصات ترانسمیتر دما
مشخصات ترانسمیتر دما

ساختار ترانسمیتر دما

ترانسمیتر دما که قابلیت استفاده در صنایع گوناگون و پروژه های صنعتی مختلف را دارا می باشد، برای سنسورهای مقاومتی و ترموکوپل های یکسان دارای ساختار مکانیکی به قرار زیر می باشد:

  • سنسور اندازه گیری داخلی به همراه ترمینال های سرامیکی
  • ترموول
  • بخش اتصال به فرآیند
  • NECK
  • گلند کابل
ساختار ترانسمیتر دما
ساختار ترانسمیتر دما
ساختار ترانسمیتر دما

آشنایی با ترانسدیوسر دما

ترانسدیوسر دما که مبدل دما نیز نامیده می شود، یکی از ابزارهایی است که استفاده از آن در دنیای امروز بسیار متداول شده است. این دسته از وسایل حرفه ای را غالبا به منظور کنترل و بازرسی در گرمایش، تهویه و بخش های تهویه مطبوع و نیز سایر مکان های نیازمند تست دمای فرآیند تولید مورد استفاده قرار می دهند. لازم به ذکر است که ترانسدیوسرهای دما را بر پایه اصول اندازه گیری به دسته های مختلفی تقسیم بندی می کنند.

عملکرد ترانسدیوسر دما

ترانسدیوسر دما دستگاهی در سیستم کنترل دمای اتوماتیک است که وظیفه تبدیل درجه حرارت به سایر کمیت ها نظیر حرکت مکانیکی، فشار یا ولتاژ الکتریکی را بر عهده دارد. سیگنال حاصل از این کار به پیشروی در کنترل پردازش پرداخته و به عنوان محرکی که قابلیت کنترل حرارت سیستم را دارا می باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد تمپرچر سنسور

این دسته از ابزارها غالبا به منظور اندازه گیری درجه حرارت با به کارگیری مادون قرمز مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر کاربردهای ترانسدیوسر دما می توان به قابلیت اندازه گیری غلظت درجه حرارت سطح و اندازه گیری درجه حرارت هوا و تبدیل آن به یک سیگنال نرمال اشاره نمود.

آشنایی با ترانسدیوسر دما
آشنایی با ترانسدیوسر دما
آشنایی با ترانسدیوسر دما

پرسش و پاسخ در مورد فلومتر مغناطیسی

ترانسمیتر دما که آن را با نام تمپرچر ترانسمیتر نیز نام گذاری می کنند، یکی از تجهیزات ابزار دقیقی است که به تشخیص و اندازه گیری دما پرداخته و در نهایت نتایج حاصل را به یک اتاق کنترل ارسال می نماید. ابزار پر کاربرد مذکور از بخش های مختلفی تشکیل شده است که اساسی ترین و پر اهمیت ترین آن ها سنسور دما می باشد.

ترانسمیترها پس از این که جریان مورد نیاز خود را از یک منبع DC دریافت می کنند، سیگنال واقعی را به عنوان تغییر در منبع تغذیه انتقال می دهند. ترموکوپل قرار داده شده در ساختار ترانسمیترها دما را در دو حالت 4 میلی آمپر و 20 میلی آمپر به نمایش می گذارد. کمترین دمای نمایش داده شده در این تمپرچر ترانسمیتر با عدد 4 و بیشترین دمای ممکن با عدد 20 نمایش داده می شود.

اصلی ترین وظیفه ای که ترانسمیترها بر عهده دارند، این است که به تشخیص و اندازه گیری دما پرداخته و پس از آن نتایج حاصل را به اتاق کنترل ارسال می کنند. این دسته از ابزارها را در حوزه های مختلف صنعتی و پالایشگاهی به کار می گیرند. نیروگاه های حرارتی، صنایع غذایی و کنترل کیفی، خودروسازی، کارخانه جات صنعتی، کشتی سازی، ساخت تمپرچر سنسور، نصب ، سیم بندی ، ترانسمیتر نوری و… از دیگر صنایعی هستند که تمپرچر ترانسمیترها را مورد استفاده قرار می دهند.

یکی از مهم ترین کارهایی که درطی یک فرآیند باید صورت بپذیرد، کنترل از راه دور دمای آن می باشد. ترموکوپل ها و RTD ها از جمله مهم ترین دستگاه های سنجش دمایی رایجی هستند که تنها قادر به تولید سیگنال هایی کوچک می باشند. در صورت اتصال سنسورهای مذکور به یک ترانسمیتر دو سیم این سیگنال های کوچک تقویت شده و به سیگنال هایی مناسب تبدیل می گردند.

ترانسدیوسر دما که از آن با نام مبدل دما نیز یاد می شود، یکی از کاربردی ترین ابزارهایی است که غالبا به منظور کنترل و بازرسی در گرمایش، تهویه و بخش های تهویه مطبوع و نیز سایر مکان های نیازمند تست دمای فرآیند تولید مورد استفاده قرار می دهند.

اشتراک مقاله در شبکه های اجتماعی