آشنایی با ترانسمیتر دما ( تمپرچر ترانسمیتر )
ترانسمیتر دما یا تمپرچر سنسور که از آن تحت عنوان تمپرچر ترانسمیتر نیز یاد می شود، یکی از کاربردی ترین ابزارهایی است که در صنایع مختلف به کار گرفته می شود. کلمه ترانسمیتر از ترکیب دو واژه transfer و meter تشکیل شده است. ترکیب حاصل به تجهیزی اشاره دارد که قادر به اندازه گیری یک کمیت فیزیکی بوده و سپس آن را به مکانی دورتر مانند یک اتاق کنترل منتقل می کند.
گفتنی است که انتقال صورت گرفته به دو شکل نیوماتیکی و یا الکترونیکی قابل انجام می باشد. فارغ از نوع انتقال مورد نظر، کلیه سیگنال های ارسالی در این زمینه از نوع استاندارد بوده و تجهیزات قرار گرفته در لوپ کنترل قابلیت درک و فهم آن ها را دارند.
اهمیت فوق العاده چشمگیر دما در انجام پذیر بودن بسیاری از فرآیندهای صنعتی به کار گرفته شده در زمینه ها و صنایع گوناگون موجب شده است که استفاده از ترانسمیتر دما و سنسور دما بسیار رواج یافته و به یکی از اجزای جدایی ناپذیر این حوزه ها تبدیل گردد.
ابزارهای مذکور قادرند دما را به شکل های گوناگونی اندازه گیری نموده و نتایج حاصل را به شکل داده های قابل محاسبه به منظور استفاده در اختیار اپراتورهای موجود قرار دهند. جالب است بدانید که افزایش یا کاهش دما نقش بسیار قابل توجهی در سیستم های گوناگون ایفا می کند. از همین رو کنترل آن یکی از مباحث بسیار مهمی است که امروزه مورد توجه همگان قرار گرفته است.
به عنوان مثال یک مخزن حساس به دما را در نظر بگیرید. افزایش بیش از اندازه دمای مخزن می تواند منجر به انفجار آن شده و خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. این در حالی است که با کنترل دمای مخزن مذکور به سادگی می توان از بروز این اتفاقات جلوگیری نمود.
لازم به ذکر است که ترانسدیوسر دما شباهت بسیار زیادی به حسگر دما دارد. همین امر موجب شده است که بسیاری از افراد این دو را یکی دانسته و یا آن ها را با یکدیگر اشتباه بگیرند. بنابراین بر آن شدیم تا به معرفی کامل ترانسمیتر دما پرداخته و کلیه اطلاعات مربوط به آن را به طور کامل بیان کنیم.